Genoemd naar de oprichter Francesco Bertazzoni. In Guastalla, het hart van Emilia-Romagna, is het in 1882 begonnen. Hier bouwde Francesco zijn eerste fornuis. Toen nog houtgestookt. Een fascinerende familiegeschiedenis.

Bertazzoni is één van de oudste fabrikanten van Europa en beschikt over uiterst moderne productiefaciliteiten en maakt gebruik van industriële toepassingen uit de autoindustrie. Hoewel 100% Italiaans is Bertazzoni zeer internationaal georiënteerd. De fornuizen, ovens, kookplaten en andere producten worden naar ruim 40 landen wereldwijd geëxporteerd.

De Bertazzoni collectie uit Italië respecteert niet alleen de Kunst van het Koken maar viert deze ook. De sympathieke wijze van engineering geeft daarom ook richting aan de uiteindelijke vorm van het kooktoestel met een uitmuntende kwaliteit en toepassingen die in de markt ook werkelijk onderscheidend zijn. Door de high-end afwerking, door de precisie engineering, door de uitzonderlijke betrouwbaarheid en duurzaamheid.

Precisie met Flair

Toen hij begon met het maken van houtovens, was de oprichter van het bedrijf Fransceso Bertazzoni, een ingenieur voor precisie weeginstrumenten vooral voor de melkindustrie. Daarnaast voor kantoren en bedrijven en apotheken rond zijn woonplaats Guastalla. Sinds die tijd al was het de familie traditie van de Bertazzoni familie, hun gevoelens en principes te volgen waar het goed ontwerpen, precisie engineering en de kwaliteit van de constructie betreft.

Bertazzoni was een van de eerste producenten die naar gas omschakelde in de vijftiger jaren. Dit baande de weg naar een nieuwe manier van engineering. Naast de professionele serie ovens die nu het toverwoord blijken voor de wereldwijde markten. Bertazzoni heeft al een lange verbintenis met de auto industrie in Turijn en met de ontwerpwereld rondom Milaan. Hiermee blijft Bertazzoni  koploper als het gaat om nieuwe technieken en vooruitstrevende ideeën. Bertazzoni ontwerpers hebben altijd de gewenste specificaties en ‘must haves’ van het moderne koken als uitgangspunt genomen, met alle denkbare details en ‘good looks’ waar Italië bekend om is.

Laatste Technologie

De hedendaagse moderne productietechnieken zijn afkomstig uit de automobiel industrie. Met als gevolg: minimale voorraden, een gestroomlijnde workflow en verkorte doorlooptijden. Door de productdifferentiatie heeft de strategie zich gericht op de veel eisende high-end markt. De voordelen in de keuken zijn: hoog gebruiksgemak, efficiency en veiligheid.

Enkele recente innovaties zijn onder andere de elektrische inductie kookplaten en de hybride modellen. Maar ook de elektrische multifunctionele ovens en de pyrolyse zelfreinigende functies van de ovens. Met precisie ontwikkeld om de hoogste verwachtingen wat duurzaamheid betreft waar te maken. Een kooktoestel van Bertazzoni gaat een leven lang mee.

Onze Bertazzoni productenDealers door heel Nederland

Ook bij u in de regio